O ŠKOLI

Slika
Objekat škole raspolaže prostorom koji zadovoljava pedagoške standarde u skladu sa zakonima države Bosne i Hercegovine. Ukupna površina školskog prostora iznosi 6642 m2 u kojem se nalaze 32 učionice, 13 kabineta i 16 radionica.
Javna ustanova Mješovita srednja škola Gračanica jedna je od uspješnijih i poznatijih škola u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujući mnogim mogućnostima, koje pruža ova ustanova, te vannastavnim aktivnostima u koje je uključena, uspjela je dospjeti na čak 1. mjesto u rangu srednjih škola.
Saradnjom sa ostalim školama iz države i cijelog svijeta JU MSŠ Gračanica učestvovala je i učesnik je raznih multikulturalnih projekata, koji se obično realiziraju u formi razmjene učenika. Svake godine nekoliko učenika iz raznih dijelova svijeta (Malezija, Belgija, Italija, Turska) pohađa našu školu s ciljem upoznavanja našeg obrazovnog sistema i stjecanja novih znanja. Također, učestvuju i u projektima mimo nastave. Proces multikulturne komunikacije možda se najbolje realizira u direktnom kontaktu učenika iz naše zemlje i posjetitelja sa strane. Učenici iz drugih zemalja borave u domovima naših učenika i tako direktno upoznaju kulturu življenja naše zemlje.
Sa ciljem obuke i edukacije naših učenika za rad na naprednim mašinama, u našoj školi je opremljen savremeni Tehnološki centar. Projekat je rađen u saradnji sa privrednicima naše opštine.
0 0
© 2024 mssgracanica.skolatk.edu.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR